Det var en gång…

Det var en gång en prestationsprinsessa

Kanske kan man säga att allt startade i slutet av 90-talet när jag blev sjuk av stress. Det var då jag fick en ofrivillig time-out, hoppade av karriären som projektledare inom IT och gick igenom en period av kris och utveckling som ledde till ett passionerat intresse av hälsa och psykologi.

Hur ska man egentligen bära sig åt för att må bra undrade jag, och ännu mer – hur kan jag bäst hjälpa andra slippa må så dåligt som jag hade gjort?

Jag började plugga hälsa och psykologi och sedan startade jag eget företag. Jag heter Ulrika Sandström och jag är alltså numera beteendevetare med inriktning på hälsopromotion. Hälsopromotion handlar om att främja det friska, vi studerar friska glada människor och luskar ut vad de gör för att må så bra. Jag har också drygt tio års erfarenhet av praktisk hälsa som yogalärare och samtalscoach.

Det är jag som startat och vill utveckla peppa.se till något riktigt bra, tillsammans med er som också tycker det verkar smart att peppa sig själv och andra på ett lite mer organiserat sätt.

Så det blir av, det där som vi längtar efter!

Jag startade mitt företag Nära utveckling AB 2006 och min vision är att skapa nya vägar till hälsa och välmående för människor. Att hitta på nya sätt att sprida kunskap och ge inspiration för att hjälpa andra hitta sin väg till att må bra. Jag har t ex startat och drivit en friskvårdscentral och skapat yogavandring.se där vi ger oss ut på vandringar kombinerat med yoga, främst i Sverige men även på Bali och i Spanien. Jag är frilansande skribent, har varit jobbcoach och projektledare för flera utbildningar inom hälsa, egenföretagande och personlig utveckling. Och så håller jag yogaklasser här hemma i Varberg där jag bor.

Domänen peppa har jag ägt ett tag och tänker mig det som en plats på nätet, där människor hjälper och peppar varandra att komma igång med vanor som känns lite motiga men som man vet vore riktigt bra för en själv och troligen också ens närmaste.

Som egen företagare och mamma med en tendens till att vara en prestationsprinsessa kan det lätt bli lite för mycket. Mina små dagliga rutiner/vanor håller mig friskare, starkare och gladare. Det första peppa-fröet jag sådde var en januari-utmaning där jag delade med mig av några av mina egna vanor. Drygt 1500 personer deltog den gången och var väldigt nöjda så jag är peppad att fortsätta utveckla mina idéer.